20 Şubat 2019 Çarşamba

Özel derste Sınav Koçluğu Nedir?


Öğrencilerin büyük bir bölümü ne yazık ki hazırlandıkları sınavlarda istedikleri başarıyı elde edememektedir. Bunun nedenleri arasında öğrencilerin yeterince zeki olmamaları ya da kapasitelerinin yetersiz olmaları gibi maddeler bulunmamaktadır. Öğrenciler sadece devamlı olarak değişim gösteren eğitim sisteminde nasıl çalışmaları gerektiğini kestirememektedir. Bu da verimsiz ya da yanlış çalışma ortamlarının oluşmasına neden olmaktadır. Çalışma sistemlerinin hatalı olması ise sınavlarda başarı oranlarının düşmesi sonucunu beraberinde getirmektedir. Öğrenciler sınav koçları sayesinde sisteme göre nasıl çalışabileceklerini özel programlar eşliğinde belirleyebilmektedir. Özel ders kapsamına da giren koçluk hizmetleri eveozelders internet sitesinde profesyonel eğitimciler tarafından verilmektedir. Bu sayede koçluk alımları sınavlarda başarı yakalanmasını da beraberinde getirmektedir. Üstelik sınav koçluğu öğrencilerin sınıflarında da kendilerini göstermelerini sağlamaktadır. Belli bir program çerçevesinde verilen koçluk hizmetlerinin farklı ana dallarının olması, sınav heyecanını yenmek konusunda da destek vermektedir.

Sınav Koçluğu Nasıl Alınır?

Sınav koçluğu alımlarında sistem özel ders alımlarında olduğu gibi işlemektedir. Öğrencilerin ya da ebeveynlerin yapmış oldukları başvurular neticesinde eğitim koçluğu hizmetlerinden istifade edilebilmektedir. Ancak birebir ders anlatımları ve sınav koçluğu arasında bazı farklar da bulunmaktadır. Yer alan farkların temelinde iki eğitim sisteminin hedeflerinin değişik olması yatmaktadır. Sınav koçları konu anlatmak yerine öğrencilerin belli konuları nasıl anlayabileceklerini göstermektedir. Çalışma şekillerinin belirlenmesi olarak da algılanan bu olgu, her öğrenciye özel olarak çalışma programının oluşturulması ile sonuçlanmaktadır. Sınav koçları, birlikte çalıştıkları öğrencilerin yeteneklerinin ortaya çıkmasında da etkin rol oynamaktadır. Böylece farklı sanat dallarına yetenekleri bulunan öğrenciler, yazılı sınavların yanı sıra yetenek sınavlarında da rol oynayabilmektedir. Ek olarak sınav koçları okul sınavlarının takibini de gerçekleştirmektedir. Eğitim süreçlerinin tamamında kontrolü hisseden öğrencilerin ise başarı oranları bu sayede uzun süreli beklemelere gerek duymadan artmaktadır.

Sınav Koçluğu Faydaları

Öğrenciler, özellikle belli yaş gruplarında kendileri ile ilgilenilmesini istemektedir. çalışma programlarının profesyoneller tarafından hazırlanıp takip edilmesi öğrencilerin motivasyon duygularının artmasını sağlamaktadır. Bu nedenden ötürü özel ders hocaları ve eğitim koçları öğrencilerin kendilerini keşfetmeleri alanında büyük yardımcılar olarak görülmektedir. Sınav koçluğunun faydaları arsında öğrencilerin temel bir çalışma sistemi oluşturmaları bulunmaktadır. Oluşturan çalışma programlarında kişilerin farklı hafıza tekniklerini kullanmaları sağlanmaktadır. Böylece sınav koçluğu alan öğrenciler benimsemiş oldukları çalışma sistemlerini hayatlarının ileriki dönemlerinde de rahat bir şekilde değerlendirebilmektedir. Öğrencilerde çoğunlukla zaman içinde derslerden soğuma sıkıntısı ile karşılaşılmaktadır. Bu sıkıntı, ders çalışma tekniklerinin monoton bir hale gelmesinden sonra görülmektedir. Sınav koçları, öğlencileri için haftalık programlar tasarlamaktadır. Tasarlanan programlar neticesinde derslerin ilgi çekici ve merak uyandırıcı özellikleri ön plana getirilmektedir. Böylelikle öğrencilerin derslerden ya da ders çalışma isteklerinden soğumaları mümkün olduğu kadar engellenerek, onların daha aktif bir öğrenme süreci geçirmeleri sağlanmaktadır.

19 Şubat 2019 Salı

Etkili ders çalışma yöntemleri


Öğrencilerin hayattaki en temel amaçları; iyi bir okula gitmek, en iyi bilgiye sahip olmak, kendilerini çok iyi bir şekilde geliştirmek, tüm bunların neticesinde iyi bir üniversite eğitim almak ve en sonunda çok iyi bir kariyere sahip olmaktır. İşte tüm bu aşamalardan geçerek hayatının belki en güzel dönemlerini ders çalışarak geçiren öğrencilerin temel amacı iyi bir kariyer sahibi olmaktır. Ders çalışırken sadece öğrenmek ya da sadece dersi geçmek için çalışmaktan ziyade, hayatınızı ne kadar etkilediğini bilerek çalışmak başarıya açılan kapı olarak tanımlanabilir. Biz de bu yazımızda sizlerin hayatındaki hedeflerine en iyi şekilde ulaşabilmesi için, nasıl ders çalışmanız gerektiğini kısaca anlatmak istedik.

Ders Çalışırken Amaçlarınızı Doğru Belirleyin
 Çalışmaya başlamadan önce amaçlarınızı belirlemek sizi ders çalışmaya yönlendirecek unsurdur. Amaçlar davranışları belirler, davranışlar ise sonuçlara en iyi şekilde ulaşılabilmesinin kapısını aralar. Bu bilince sahip olarak, planın ve amaçları belirlemenin sadece ders çalışmak gibi sıkıcı bir düşünce etrafında şekillenmemesi gerektiğini bilerek işe başlamalısınız. Bu sınav sizin için önemli ve hayatınızı değiştirecek bir sınav olacağını iyi kavramalı, bu sınavı başardığınız taktirde hayatınıza adeta bir sihirli değnek deymiş gibi olacağını düşünerek işe başlayın. Bu doğrultuda amaçlarınızı belirleyin, işte o zaman sıkılmayacak aksine çalışmaktan keyif alacaksınız.

Kendinizi Yönlendirecek Günlük, Haftalık Planlar Yapın
Planlı çalışmak plana bağlı kalmak, öğrenciyi daha fazla çalışmaya teşvik eder. Kendimize ait günlük, haftalık planlar yaparak verimli ders çalışmanın adamını atabilirsiniz. Planlarınızda, yapacaklarınız ve yapmak istedikleriniz tüm her şeye yer verin. Hangi konuya ne zaman çalışmak gerektiği, konuların ne zaman biteceği ve hangi zaman tarihte deneme sınavlarına başlayacağınız gibi bilgiler planlarda yer almalı.

Zaman Tasarrufu Önemli
Zamanı verimli kullanmak önemlidir. Bu yüzden çalışma planlarından en iyi verimi almak için öğrencinin kendisini dinlendireceği etkinlikleri de plana eklemelidir. Tenis oynamak, spor yapmak, koşmak ya da farklı bir etkinliğe katılmak sizi mutlu edebilir. Tamamen öğrencinin kişisel tercihine bağlı olarak yapacağı etkinlikler kendisini fiziksel ve ruhsal olarak dinlendirecek, böylece rahatlamasını sağlayacaktır.

Veriminizi Arttırın, Verim Düşüren Faktörleri Yok Edin
Etrafınızda yer alan ve izin veriminizi düşüren her şeyi yok edin.  Bu sesli çalışan bir saat olabilir, ya da bir kapı zili. Hiç fark etmez, sizin sağlıklı ders çalışmanıza olumsuz etkileyen tüm faktörleri ortadan kaldırmak için çaba gösterin. Böylece kendinize verimli ve sağlıklı bir ders çalışma ortamı hazırlayabileceğiniz gibi, derslerdeki başarınız da artacaktır.

Uygun Çalışma Alanı Oluşturun, Dikkatinizi Uyanık Tutun
Etrafınızda görmekten mutlu olduğunuz şeyleri koymakla işe başlayın. Böylece sizin sürekli bilinç altınıza mutluluk duygusu verecek ve daha fazla adaptasyon sağlayacaksınız. Dikkatinizi uyanık tutmak için çalıştığınız ortamı kendinize göre şekillendirin, dikkat dağıtan ve sizin moralinizi bozan unsurları ortadan kaldırın.
Aynı Anda Farklı Ders Çalışmayın
Farklı dersleri farklı zamanlarda ve hatta farklı günlerde çalışın, böylece zihniniz daha az yorulacağından veriminiz de aynı ölçüde artacaktır.

Özel derste Sınav Koçluğu Nedir?

Öğrencilerin büyük bir bölümü ne yazık ki hazırlandıkları sınavlarda istedikleri başarıyı elde edememektedir. Bunun nedenleri arasında...